انواع مختلف کامیون اسکانیا را مرور کنید

یک‌شنبه، ۲۱ بهمن ۱۴۰۳

انواع مختلف کامیون اسکانیا را مرور کنید

اسکانیا یکی از قدیمی ترین و پرفروش ترین تولیدکنندگان کامیون باری در سوئد است. کامیون های اسکانیا به سراسر جهان از جمله ایران صادر می شود. این شرکت از سال 1900 اقدام به ساخت خودروهای سنگین (مانند اتوبوس، کامیون و تراکتور و موتورهای دیزلی) کرده است که کامیون های این برند در چهار سری شامل R، P، S، G و L تولید و روانه بازار می شوند که هر کدام از این مدل ها ویژگی ها و مزایای خاص خود را دارند. در این مقاله قصد داریم سری های مختلف کامیون اسکانیا را معرفی و بررسی کنیم.

انواع کامیون اسکانیا: سری P

یکی از محصولات برند اسکانیا خودروهای سنگین سری P است که برای ساخت، توزیع و یا خدمات شهری استفاده می شود. اولین کامیون سری P در سال 2004 به بازار عرضه شد و طبیعتاً از آن زمان تاکنون محصولات جدید بیشتری توسط این برند ساخته شده است که در دسته کامیون های سری P قرار می گیرند. یکی از تفاوت های محصولات این سری اندازه کابین است.

به عنوان مثال، ماشین های آتش نشانی و آمبولانس هایی که دارای کابین بزرگتر هستند نیز در این مجموعه قرار می گیرند. اما موتور این نوع خودروهای سنگین قدرت کمتری نسبت به سایر کامیون های اسکانیا دارد.

مشخصات کامیون های سری P

قدرت موتور: اسکانیا از موتورهای 220 تا 500 اسب بخاری برای تولید کامیون های سری P استفاده می کند. حجم موتور در کامیون های سری P به 13 لیتر رسیده است.

وضعیت شاسی: کامیون های سری P فضای بیشتری نسبت به سایر کامیون ها دارند که باعث بهبود موقعیت مخزن سوخت و تجهیزات می شود. شاسی این کامیون برای تانکرها و میکسرهای سوخت، کمپرسی ها و باربری ها نیز قابل استفاده است.

گیربکس: کامیون های سری P دارای دو مدل گیربکس 8 سرعته و 12 سرعته هستند.

ظاهر: این کامیون دارای شستشوی چراغ جلو، LED اتوماتیک و ظاهری زیبا است. این نوع کامیون ها برای دید رانندگی بهینه شده اند. از دیگر ویژگی های منحصر به فرد کامیون های سری P می توان به بازیافت زباله و کاهش لرزش و صدا اشاره کرد. نگهداری بار نیز از دیگر ویژگی های این مدل کامیون اسکانیا است.

کامیون اسکانیا: سری G

یکی دیگر از انواع کامیون اسکانیا سری G می باشد. از این کامیون ها برای محل کار و حمل محموله هایی مانند مایعات و سوخت استفاده می شود. این شرکت برای اولین بار در سال 2007 محصولات سری G را روانه بازار کرد.این نوع کامیون ها برای مسافت های طولانی تولید می شوند. به همین دلیل دارای کابین های راحت برای راننده و سرنشینان می باشد.

مشخصات کامیون های سری G

قدرت موتور: برای تولید این مدل کامیون اسکانیا از موتوری با قدرت بین 280 تا 500 اسب بخار استفاده شده است. با توجه به قدرت عالی این نوع کامیون ها می توان از آنها در آتش نشانی، صنعت و معدن و همچنین ساختمان سازی نیز استفاده کرد. سری G دارای موتورهای 9 لیتری (6 سیلندر) و 13 لیتری (8 سیلندر) می باشد.

وضعیت شاسی: برای تولید این سری از کامیون های اسکانیا از شاسی دو و سه محوره استفاده شده است تا برای انواع کامیون، کمپرسی و تراکتور قابل استفاده باشد.

گیربکس: کامیون های سری G دارای دو مدل گیربکس 8 سرعته و 12 سرعته هستند.

شکل ظاهری: سری G کامیون های اسکانیا کوچکتر از سری P طراحی و تولید می شوند. هر یک از انواع خودروهای سنگین این سری دارای اشکال مختلفی هستند که کاربرد آنها را از یکدیگر متمایز می کند. برای تولید این محصولات از 6 نوع کابین شامل Sleeper Low، Sleeper Normal، Sleeper Highline، Short، Day Low و Day Normal استفاده می شود.

سیستم ایمنی هوشمند یکی از ویژگی های این نوع کامیون های اسکانیا سری G است که دارای برنامه پایداری الکترونیکی (ESP) و هشدار خروج از خط (LDW) نیز می باشد.

کامیون اسکانیا: سری R

از دیگر مدل های کامیون اسکانیا می توان به سری R اشاره کرد. اولین محصول این سری در سال 2004 تولید شد، جالب است بدانید که با توجه به طراحی منحصر به فرد و سایر ویژگی های مربوط به قدرت و قطعات موتور، این سری از محصولات اسکانیا به عنوان برترین کامیون سال در سال های 2005 و 2010 انتخاب شدند.

در ایران، R420 یکی از محبوب ترین کامیون های اسکانیا در سری R است.

مشخصات کامیون های سری R

وضعیت موتور: شرکت اسکانیا برای تولید این نوع محصول از موتورهایی بین 280 تا 730 اسب بخار استفاده کرده است. استفاده از چنین موتور قدرتمندی ظرفیت بار تا 44 تن را به کامیون داده است. از طرفی این کامیون ها رقیب سرسخت ولوو FH و مرسدس بنز آکتروس نیز محسوب می شوند. برای تولید این سری از کامیون های اسکانیا از دو نوع موتور با حجم های 13 و 16 لیتری استفاده شده است. نوع 13 لیتری همان موتور 6 سیلندر و نوع 16 لیتری همان موتور 8 سیلندر است.

ظاهر: کامیون های سری R بزرگتر از محصولات سری P و G هستند. از دیگر ویژگی های ظاهری این محصولات می توان به خطوط افقی برجسته، چراغ های LED در روز و سپرهای جدید اشاره کرد. اسکانیا سعی کرده از استانداردهای آیرودینامیکی برای تولید این محصول استفاده کند. اسکانیا برای تولید این سری از محصولات، 5 نوع کابین در نظر گرفته که با توجه به کاربری کامیون انتخاب شده است.

کامیون اسکانیا: سری S

یکی دیگر از انواع کامیون های اسکانیا سری S است که در سال 2016 برای حمل و نقل طولانی به بازار عرضه شد.

مشخصات کامیون های سری S

وضعیت موتور: برای تولید این مدل های کامیون اسکانیا از دو موتور 6 سیلندر با حجم 13 لیتر و یک موتور 8 سیلندر با حجم 16 لیتر استفاده شده است. موتورهای سری S دارای 6 سیلندر بین 370 تا 500 اسب بخار هستند. اسکانیا برای تولید موتور این محصولات از فناوری SCR استفاده کرده است. موتورهای 8 سیلندر 16 لیتری این سری از کامیون های اسکانیا نیز قدرتی بین 520 تا 730 اسب بخار دارند. کامیون های سری S دارای دو مدل گیربکس 8 سرعته و 12 سرعته هستند.

شکل ظاهری: این کامیون ها دارای کابین های بزرگ و راحت هستند که آنها را برای سفرهای طولانی مناسب می کند. صفحه نمایش کنترلی بزرگ، دید بیشتر، سیستم ایمنی مدرن، کف مسطح، انباری و ... از ویژگی های ارگونومیک این کامیون اسکانیا است.

کامیون اسکانیا: سری L

از دیگر انواع کامیون های اسکانیا می توان به سری L اشاره کرد که اولین بار در سال 2017 به بازار عرضه شد.این نوع کامیون ها برای توزیع و خدمات شهری مناسب می باشند. به دلیل ترافیک سنگین در شهرها، این کامیون ها دائماً مجبور به توقف هستند. سپس طراحی ویژه جریان هوا، کامیون های سری L را برای رانندگی در شهر مناسب می کند.

مشخصات کامیون های سری L

وضعیت موتور: اسکانیا برای تولید این دسته از محصولات از موتورهای 9 لیتری 5 سیلندر با قدرت 280 تا 360 اسب بخار استفاده کرده است. مصرف سوخت کامیون های سری L 4 درصد کمتر از محصولات قبلی است. همچنین برخی دیگر از کامیون های این سری دارای موتورهای 280 تا 340 اسب بخاری (از نوع گازی) هستند.

گیربکس: برای تولید این دسته از کامیون ها از گیربکس های 8 سرعته و 12 سرعته استفاده شده است.

شکل ظاهری: کامیون های سری L اسکانیا دارای دو صندلی اضافی سرنشین در مرکز کابین و یک پنجره ایمنی شهری در محفظه سرنشین هستند. کابین کامیون نیز مجهز به استانداردهای ارگونومیک است که باعث افزایش کارایی این مدل از کامیون ها می شود.